Skip to content

Зелена офисна полянка

    Често фирмите говорят за бъдещето на комуникациите, издават малки книжки със съвети за доброто общуване, а техните съсредоточени блогъри механично бълват статии за “Новият връх в телекомуникациите”. Но как и къде работят всъщност тези богати на комуникационен авторитет хора?

    Телекомуникационните компании се разпростират на няколко етажа. Врата след врата. Всеки има една лична кибритена кутийка, в която се разполага, доколкото е възможно. Стигаме до голямата табела ” директор”. Тя е там, за да се замислиш – дали да влезнеш. 
    Все пак това е зоната на Директора… 
    Петър от втория етаж не познава Любо от първия етаж. Но иначе те градят заедно стратегия за една по-добра комуникация. Между другите хора. 

    Новият офис на Cooolbox разказва своята история без излишен шум, със самото влизане. Cooolbox е много повече от една гооотина кутия. “Капакът” е отворен за нови възможности, а интериорът отключва и най-заключения потенциал!

    Така нареченият “open space” всъщност е една красива, зелена работна поляна. Само че с контакти, дизайнерски столчета и мултимедийни табла! Пространството излъчва свежест от първата конферентна зала до социалната кухня, която е пристан за всеки жаден за чай или кафе. От тапетите аха-аха да излезнат триизмерните дървета и да се включат в някоя готина презентация в конферентната зала, в която пък се пише по стените! Да, специалната стена сбъдва мечтата на всеки, който е имал дори леки ученическо-вандалски отклонения!

    Самите бюра са близко едно до друго, в абсолютна хармония. А колко е нестандартен аквариумът-наблюдателница с големите екрани, където техническият екип следи за качеството! Макар да има различни отдели, реално те не са отделени. Те работят заедно, рамо до рамо, и лаптоп до лаптоп. Директори, технически, маркетинг и финансов екип! Това е за комуникацията – за нея не се говори, тя се прави, показва и консумира с удоволствие.

    В офиса на Cooolbox наистина е coоol! Съвкупността от свежите плодове, които често пристигат за допълнителен тонус, зелените офисни растения и истинската възможност за комуникация без бариери е вдъхновяваща, мотивираща и заразна 🙂

    Е, как да не ти е кеф да ходиш на работа и да предаваш доброто си настроение на клиентите? Не мебелите правят едно пространство активно, а атмосферата и мисълта, вложена във всяко кътче.