13/09/2016

Cooolbox пуска пълноценен гигабитов интернет за дома

Cooolbox пуска пълноценен гигабитов интернет за дома. Eдно изключително преживяване! - cooolbox.bg

Дълго време в “кухнята” на Cooolbox ви приготвяхме нещо ново, свежо и единствено по рода си!

Радваме се да споделим с вас, че от днес официално стартира новата пакетна услуга cooolHome, която е предназначена за домашни потребители в Пловдив и Велико Търново. Тя ще включва гига бърз интернет, интерактивна телевизия и безплатни минути за разговори.

Какви са новостите?
 • Със скорост на сваляне и качване до 1 Gbps (1000 Mbps), чакането остава в миналото.
 • Вече предоставяме комбинирано устройство с гигабитов порт и вграден Wi-Fi рутер на нашите клиенти. То може да бъде ползвано като рутер или като преходно устройство, което дава възможност на клиента да включи в него собствено мрежово оборудване.
 • Край на срочните договори. Всеки абонат на cooolHome ще може да ползва услугата без да се обвързва със срочен договор. Вярваме, че хората трябва да са наши клиенти, защото искат и са доволни.
 • Отпада инсталационната такса за всички нови клиенти на домашни услуги.
 • За да балансираме между старата и новата услуга, открихме златната среда в цената. Ако досега при срочен договор месечнатата такса е била 29.90 лв., а при безсрочен 36.90 лв., то cooolHome ще се предоставя на цена 34.90 лв на месец.
Всеки наш клиент ще може да премине към новата услуга без значение дали е в условие на срочен договор.

Параметрите на cooolHome в детайли вижте ТУК!


Услуга cooolNet е с обновени интернет скорости и без промяна в цената. Настоящите ни клиенти ще преминат постепенно към новите скорости. Поради необходимостта от подмяна на оборудване при клиента, това ще се случва поетапно.

Параметрите на cooolNet в детайли вижте ТУК!


Приложения на ГИГА скоростите у дома
По какъв начин свръх-високоскоростният интернет влияе на ежедневието ви? По най-добрия! Представете си, че тъкмо сте започнали да стриймвате филм на телевизора, докато съпругата ви е решила, че точно сега е необходимо да качи всички снимки от ваканцията ви в “Google Drive”. Едното дете, някак си, е успяло да намери възможно най-голямата по размери онлайн игра и е започнало да я тегли, а другото просто си е пуснало любимата анимация на ултра висока резолюция. Познато ли ви звучи? Това вече е ежедневие.

Гигабитовата услуга елиминира всеки битов проблем, свързан със скоростта на интернета. Всеки може да прави каквото пожелае, едновременно и в пъти по-бързо от преди.

“Бързо” не е онова бързо, което помним
Към момента, по последни данни от доклада “State of The Internet” на Akamai, средната интернет скорост в световен мащаб е 6,3 Mbps, а за България е 15,8 Mbps.

Ето колко бърз е 1 Gbps и какви възможности предоставя:
 • Снимка с размер 5 MB ще бъде свалена в рамките на 0.04 секунди; Филм с размер 700 MB за 5.6 секунди, музикални файлове с големина 70 МB за 0.56 секунди, а двучасов HD филм с големина между 3 и 4,5 GB за около 25 секунди;
 • Достатъчно скорост за всички в домакинството и всички техни устройства онлайн, без това да влияе на качеството на връзката и на потребителското изживяване;
 • Едновременно гледане на 4К стрийма на 3 телевизора и това по никакъв начин не влияе на останалите устройства, свързани с мрежата. Излъчване на видео стриймове без прекъсване или буфериране;
 • Безпроблемно участие в онлайн игри;
 • Незабавен достъп до облачните услуги - Google Drive, Dropbox и т.н.;
 • Надеждната и бърза интернет връзка позволява реализиране на видео наблюдение у дома, без това да наруши работата на останалите приложения, ползващи същата връзка.


Как да достигнете високите скорости в домашни условия?
За вдигане на скорости над 100 Mbps по кабел е необходимо компютърът ви да има гигабитова LAN карта. Ако искате да стигате гигабитови скорости по Wi-Fi, това е възможно, като към нашето устройство включите ваш рутер, за който е важно да поддържа AC стандарт (и да е с гигабитов порт).

В днешно време светът се движи изключително бързо, а ние трябва да го настигнем. Технологиите се развиват с всеки изминал ден, а да си в крак с иновациите не е толкова лесно. Интернетът не само ни помага, той вече е необходимост.

Пускането* на пълноценен гигабитов интернет за домашни клиенти е поредната, но не и последна стъпка в осъществяването на нашата мисия! Предоставяйки бърза и стабилна връзка, ние вярваме, че освен пълния потенциал на интернет, осигуряваме на вас, нашите клиенти, един по-бърз и качествен начин на живот. Семейството на Cooolbox се увеличава с всеки изминал ден. Благодарим ви, че повярвахте в нас и ни се доверихте!* Пускането на гигабитов интернет за клиенти на Кулбокс се осъществява чрез изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на икономиката по Процедура BG16RFOP002-2.001 „Подобряване на производствения капацитет в МСП" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020. Целта на проекта е повишаване конкурентоспособността на компанията чрез внедряване на нова технология за разширяване на капацитета, оптимизация на процесите и подобряване на услугите.
Оставете коментар

Теодор Трифонов
Публикуван на: 15/09/2016 11:08

Здравейте! Настоящ клиент съм на вашите услуги,новите условия са страхотни,към кой трябва да се обърна за да мога да се възползвам от тях? Невероятен баланс между цена и качество!
Cooolbox
Публикуван на: 15/09/2016 11:16

Здравейте, Теодор,

Благодарим ви за хубавите думи! Моля, позвънете на националния ни телефон 0700 45 045 и колегите ще ви съдействат.
Даниел
Публикуван на: 15/09/2016 19:59

Здравейте, поздравления за пускането на гигабитов интернет за домашни потребители, нещо за което изпищях още в първия ден като видях рекламите насочени към бизнеса.

Има ли срокове в които може да се очаква услугата в София, или засега чакаме?
Марио
Публикуван на: 15/09/2016 23:34

Чакаме Ви и във Варна - кога?

Мога ли по някакъв начин да се запиша в листа с чакащи?
Cooolbox
Публикуван на: 16/09/2016 14:27

Здравейте, Даниел,
Разбира се, имаме желание да зарадваме домашните потребители и в София в близко бъдеще, но засега не можем да се ангажираме с нищо конкретно

Здравейте, Марио,
Много се радваме, че и във Варна има желаещи да ползват нашите услуги Ако решим да предложим услугите ни и във вашия град, със сигурност ще се чуе

Веселин Баев
Публикуван на: 17/09/2016 14:24

Здравейте,
означава ли това че пускането на гигабитов нет с помощта на ОП програма след приключването на проекта скоростите може да не се предлагат вече?

Поздравления за иновацията!
Cooolbox
Публикуван на: 20/09/2016 15:45

Здравейте, Веселин,

Скоростите ще се предлагат и след изпълнение на договора по Оперативната програма
Todor
Публикуван на: 12/10/2016 08:53

Здравейте,
От познати разбрах, че услугата вече се предлага с огромна грозна кутия, в която влизат кабелите. Никъде не намирам информация какво се инсталира като оборудване при клиента и как изглежда. Бихте ли ме насочили към правилното място с тази информация, ако я има някъде? Все още не съм ваш клиент, но обмислям да стана и ме интересува кое как да разположа с минимум дупчене/къртене и окабеляване.
Cooolbox
Публикуван на: 12/10/2016 10:52

Здравейте, Тодор,

Бихте ли пояснили малко повече за споменатата кутия - дали става въпрос за оборудване, което е в дома на клиента или извън него?
Todor
Публикуван на: 13/10/2016 10:07

Става въпрос за оборудването вътре в дома на клиента, където е включен телефона, иптв приемника, рутера...
Cooolbox
Публикуван на: 13/10/2016 12:37

Здравейте, Тодор,

Споменатото оборудване е нашето комбинирано устройство, което е специално разработено за Кулбокс и чрез него се предоставят услугите от пакета. То е бяло, много прилича на рутер и е с изчистен дизайн и ясни означения за предназначението на всеки порт. Изпълнява едновременно няколко функции, включително на рутер. Размерите му са 18х18 см. Основните технически параметри на устройството ще намерите в инфо бутона към "Комбинирано устройство с Wi-Fi функция" тук: https://www.cooolbox.bg/za-doma/cooolHome
Все още не сме качили снимка на устройството в сайта, но ако искате да видите как изглежда, моля, пишете ни на info@cooolbox.bg или в страницата ни във фейсбук, и ще ви изпратим
Vanko
Публикуван на: 14/10/2016 17:25

Просто най-добрите! Размазват всякаква конкуренция...уникални!Чакам да ми изтиче договорът с тройките и на момента подписвам брачен договор до живот с Кууул!
Мартин Малковски
Публикуван на: 19/10/2016 08:46

Здравейте ,преди повече от месец пуснах по телефона в колцентъра ви заявка за новите усгуги с Гиганет.
Клиентският ми номер е 6410. Към кой пак да се обърна , за да бъде задействана услугата у дома?
Cooolbox
Публикуван на: 19/10/2016 10:00

Здравейте, Мартин,
Благодарим ви, че ни писахте. Очаквайте наш колега да се свърже с вас по телефона по повод вашето питане.
Valeri Barakov
Публикуван на: 29/10/2016 02:25

Бихте ли отговорили дали е възможно да се ползва от фирми защото в моя случай офисът ми е в къщи?
Valeri Barakov
Публикуван на: 29/10/2016 02:27

Извинете видях отговора.
Dimitar Petrov
Публикуван на: 08/06/2017 15:38

Здравейте, интересувам се от услугата, но искам да си задам въпросите по просто - при положение, че международната скорост е 1Gbps, както твърдите, това означава ли че ще свалям от замунда с тази скорост. Това комбинирано устройство поддържа ли тази скорост? Трябва ли да си закупувам рутер за 200-300 лева, който да поддържа 1Gbps за да мога да се възползвам от тази ваша услуга? В България сме свикнали да ни прецакват и като видиш такова добро предложение, на толкова добра цена, не може да не се усъмни човек.
Cooolbox
Публикуван на: 09/06/2017 17:37

Здравейте, Димитър,

Важно е да уточним, че скоростите, които предлагаме са максимално достижими. По принцип скоростта на сваляне от торенти не се определя единствено от вашия доставчик на услуга, а зависи от редица фактори. Такива са параметрите на вашия хардуер, брой сиидъри, вид на тяхната услуга и оборудване, връзка между вашия и техния доставчик и други.

Относно въпроса за комбинираното ни устройство - то има функция на рутер, като максимално достижимата скорост по wi-fi е до 100 Mbps. За да ползвате по-висока скорост по wi-fi, препоръчваме да си осигурите рутер, който има гигабитов порт и поддържа безжичен АС стандарт. Най-добре е да посетите специализиран магазин, където ще ви консултират професионалисти относно най-подходящия рутер за нуждите на вашето домакинство.

Ако искате да се възползвате от максималната скорост, винаги можете да използвате услугата ни по кабел. При всички положения е необходимо компютърът ви да разполага с гигабитова LAN карта.

Ако имате още въпроси, центърът за обслужване на клиенти е на разположение 24/7 на националния ни телефон 0700 45 045.
Обяви
Публикуван на: 23/08/2017 22:21

Ползвам услугата просто на този етап няма конкуренция по качество и цена.

Силно препоръчвам!
Петър
Публикуван на: 18/11/2017 14:07

Не само във Варна искат да ползват гигабитов Интернет, в Ямбол ако се появи нещо подобно веднага ставам абонат.

П.С. имам приятели от Пловдив и чух доста добри отзиви за качеството на услугата.Всъщност от тях научих за Вас и веднага се замечтах за подобен бърз Интернет и тук.
Илия
Публикуван на: 12/06/2019 08:41

Здравейте,

Последния коментар, който видях за услуги за дома за София е от 2016, където казвате да очакваме скоро.
Дали предвиждате наистина скоро да предлагате такива услуги в София? И ако да, дали можете да кажете ориентировъчен срок за това, защото Вашите договори са безсрочни, но на другите не са

Поздрави,
Илия
Cooolbox
Публикуван на: 12/06/2019 10:05

Здравейте, Илия,

Благодарим Ви за проявения интерес към нашите услуги. За съжаление нямаме готовност за покритие с услуги за дома в гр. София и не можем да се ангажираме със срокове. На територията на града към настоящия момент предлагаме единствено услуги за бизнеса.

Нов коментар


Изпрати ›››