Skip to content

Cooolbox пуска пълноценен гигабитов интернет за дома

    Дълго време в “кухнята” на Cooolbox ви приготвяхме нещо ново, свежо и единствено по рода си!

    Радваме се да споделим с вас, че от днес официално стартира новата пакетна услуга cooolHome, която е предназначена за домашни потребители в Пловдив и Велико Търново. Тя ще включва гига бърз интернет, интерактивна телевизия и безплатни минути за разговори.

    Какви са новостите?

    • Със скорост на сваляне и качване до 1 Gbps (1000 Mbps), чакането остава в миналото.
    • Вече предоставяме комбинирано устройство с гигабитов порт и вграден Wi-Fi рутер на нашите клиенти. То може да бъде ползвано като рутер или като преходно устройство, което дава възможност на клиента да включи в него собствено мрежово оборудване.
    • Край на срочните договори. Всеки абонат на cooolHome ще може да ползва услугата без да се обвързва със срочен договор. Вярваме, че хората трябва да са наши клиенти, защото искат и са доволни.
    • Отпада инсталационната такса за всички нови клиенти на домашни услуги.
    • За да балансираме между старата и новата услуга, открихме златната среда в цената. Ако досега при срочен договор месечнатата такса е била 29.90 лв., а при безсрочен 36.90 лв., то cooolHome ще се предоставя на цена 34.90 лв на месец.

    Всеки наш клиент ще може да премине към новата услуга без значение дали е в условие на срочен договор.

    Параметрите на cooolHome в детайли вижте ТУК!

    Услуга cooolNet е с обновени интернет скорости и без промяна в цената. Настоящите ни клиенти ще преминат постепенно към новите скорости. Поради необходимостта от подмяна на оборудване при клиента, това ще се случва поетапно.

    Параметрите на cooolNet в детайли вижте ТУК!

    Приложения на ГИГА скоростите у дома
    По какъв начин свръх-високоскоростният интернет влияе на ежедневието ви? По най-добрия! Представете си, че тъкмо сте започнали да стриймвате филм на телевизора, докато съпругата ви е решила, че точно сега е необходимо да качи всички снимки от ваканцията ви в “Google Drive”. Едното дете, някак си, е успяло да намери възможно най-голямата по размери онлайн игра и е започнало да я тегли, а другото просто си е пуснало любимата анимация на ултра висока резолюция. Познато ли ви звучи? Това вече е ежедневие.

    Гигабитовата услуга елиминира всеки битов проблем, свързан със скоростта на интернета. Всеки може да прави каквото пожелае, едновременно и в пъти по-бързо от преди.

    “Бързо” не е онова бързо, което помним
    Към момента, по последни данни от доклада “State of The Internet” на Akamai, средната интернет скорост в световен мащаб е 6,3 Mbps, а за България е 15,8 Mbps.

    Ето колко бърз е 1 Gbps и какви възможности предоставя:

    • Снимка с размер 5 MB ще бъде свалена в рамките на 0.04 секунди; Филм с размер 700 MB за 5.6 секунди, музикални файлове с големина 70 МB за 0.56 секунди, а двучасов HD филм с големина между 3 и 4,5 GB за около 25 секунди;
    • Достатъчно скорост за всички в домакинството и всички техни устройства онлайн, без това да влияе на качеството на връзката и на потребителското изживяване;
    • Едновременно гледане на 4К стрийма на 3 телевизора и това по никакъв начин не влияе на останалите устройства, свързани с мрежата. Излъчване на видео стриймове без прекъсване или буфериране;
    • Безпроблемно участие в онлайн игри;
    • Незабавен достъп до облачните услуги – Google Drive, Dropbox и т.н.;
    • Надеждната и бърза интернет връзка позволява реализиране на видео наблюдение у дома, без това да наруши работата на останалите приложения, ползващи същата връзка.

    Как да достигнете високите скорости в домашни условия?
    За вдигане на скорости над 100 Mbps по кабел е необходимо компютърът ви да има гигабитова LAN карта. Ако искате да стигате гигабитови скорости по Wi-Fi, това е възможно, като към нашето устройство включите ваш рутер, за който е важно да поддържа AC стандарт (и да е с гигабитов порт).

    В днешно време светът се движи изключително бързо, а ние трябва да го настигнем. Технологиите се развиват с всеки изминал ден, а да си в крак с иновациите не е толкова лесно. Интернетът не само ни помага, той вече е необходимост.

    Пускането* на пълноценен гигабитов интернет за домашни клиенти е поредната, но не и последна стъпка в осъществяването на нашата мисия! Предоставяйки бърза и стабилна връзка, ние вярваме, че освен пълния потенциал на интернет, осигуряваме на вас, нашите клиенти, един по-бърз и качествен начин на живот. Семейството на Cooolbox се увеличава с всеки изминал ден. Благодарим ви, че повярвахте в нас и ни се доверихте!

    * Пускането на гигабитов интернет за клиенти на Кулбокс се осъществява чрез изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на икономиката по Процедура BG16RFOP002-2.001 „Подобряване на производствения капацитет в МСП” по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020. Целта на проекта е повишаване конкурентоспособността на компанията чрез внедряване на нова технология за разширяване на капацитета, оптимизация на процесите и подобряване на услугите.