Skip to content

Новата 100Gbps Cooolbox мрежа

  Новата 100Gbps Cooolbox мрежа.

  Щастливи сме да споделим, че след дългогодишни усилия, сме на финалната права с подновяването на опорната си мрежа.

  Подготовката за този ъпгрейд започна още в началото на 2020. Той се базира на подмяна на цялото ни опорно оборудване с най-висок клас устройства Juniper от сериите MX и EX. Пандемията породи дълги забавяния с доставките на техниката, но всичко вече е налично, тествано и инсталирано.

  Новото оборудване ни позволява да приложим нов дизайн на мрежата по нова технология, която очакваме да повиши защитеността на услугите при евентуално отпадане на някое от трасетата или на част от оборудването. Ъпгрейдът ще разшири значително капацитета на междуградските ни връзки (Nx100Gbps), на градските ни пръстени, както и производителността на опорното оборудване. Това ще ни даде възможност да поддържаме повече услуги, както и нови услуги изискващи по-голям капацитет. Междуградските ни връзки вече работят на Nx100Gbps и сме готови да започнем промяната в градските ни пръстени.

  В тази връзка е време да съобщим, че започваме кампания за активна подмяна на оборудването на всички наши технически центрове в страната. Това ще се случва поетапно в късните вечерни часове в периода 03.07.2023 – 31.08.2023. Възможно е потребителите да изпитат краткотрайни смущения на услугата само веднъж в рамките на този период.

  Благодарим ви за разбирането и доверието!

  Оборудване Juniper