Skip to content

Какво се случи в Cooolbox през 2022?

  Новогодишните решения и обещания, по-известни като New Year’s Resolutions, се превърнаха в популярен обичай в световен мащаб в последните няколко години. Със старта на Новата година всеки един от нас прави обещания за ново начало както към себе си, така и към околните – ще спортувам, ще науча нов език, ще събирам разделно отпадъци, ще се срещам по-често с приятели и т.н. 

  Това, което е важно да направим преди да пристъпим към тях, е да се обърнем назад и да си дадем сметка какво се е случило през изминалата година и как можем да бъдем още по-добри през настоящата. 

  Щастливи сме, че за нас в Cooolbox 2022 беше страхотна и преди да отправим поглед напред към 2023 си припомняме всичко, които реализирахме и постигнахме през последните 12 месеца. Защото нямаше да сме тук, ако не се беше случило всичко до сега.

  coool.tv - logo

  2022 година започна шеметно със стартирането на новото ни телевизионно решение coool.tv. След като дълго време проучвахме възможните варианти, но нито едно не отговори на изискванията ни за качество, решихме сами да разработим интерактивното приложение за смарт телевизори. Отзвукът от потребителите ни беше невероятен и надхвърли очакванията ни. Благодарение на обратната връзка от нашите клиенти продължаваме да подобряваме приложението всеки ден. За по-малко от една година след лансирането на новото решение, coool.tv вече е достъпно за най-разпространените телевизионни операционни системи – Android TV/Google TV, Apple TV, Amazon Fire TV, Samsung & LG за моделите след 2018 година.

  Cooolbox стартира предлагане на cooolNet в София
  Cooolbox стартира предлагане на cooolNet в София

  Добрите новини продължиха с анонса ни за пълно покритие на територията на столичния квартал Младост 4. Съсредоточихме усилията си в развитието на собствена инфраструктура в региона. Постепенно успяхме да я изградим и в останалите райони на Младост и в разгара на лятото през юли месец обявихме новините – пълното покритие беше факт. Получихме множество поздравления и положителна отзиви от домашните клиенти. Желанието ни да предоставяме качествени и смислени услуги беше посрещнато с отворени обятия и ни мотивира да продължаваме с поетапното разширяване на мрежата ни за частни клиенти на територията на София.

  Парче по парче продължихме да сглобяваме пъзела на картата на столицата и през август месец към семейството на Cooolbox се присъедини квартал Дървеница, а есента стартирахме с новините за пълно покритие и в района на Мусагеница. Интересът на клиентите ни мотивира постоянно да продължаваме с усилията в София и леко намигваме, че може да очаквате и още приятни изненади от нас в тази посока. 

  Cooolbox вече с пълно покритие в Младост, Мусагеница и Дървеница
  Cooolbox с пълно покритие в Младост, Мусагеница и Дървеница

  2022 година ни донесе и възможността да осъществим множество успешни партньорства на територията на София, Пловдив и Велико Търново. Щастливи сме, че емблематични места в трите града се присъединиха към мрежата ни от контакти, с които съвместно развиваме и подпомагаме местните общества. Част от тези партньорства са споделеното работно пространство към първия крафт бирен бар в Пловдив – Котка и Мишка, ТАМ – Велико Търново – пространството за артистични събития и събирателен пункт за всички млади креативни хора в старата столица и CoolDown – гейминг мястото на Пловдив с впечатляваща колекция от настолни, аркадни и конзолни игри. 

  Cooolbox предоставя гига бърз интернет за coworking пространството на Котка и Мишка
  Cooolbox предоставя гига бърз интернет за арт пространството на ТАМ - Велико Търново.
  Cooolbox предоставя гига бърз интернет за гейминг пространството на Cooldown.

  През изминалата година подкрепихме и множество събития с гигабърза интернет връзка. Нашият дългогодишен партньор Константин Кънев – NoThx избра именно Пловдив за своята “Виртуална ваканция” и се довери на Cooolbox за гигабързата връзка, необходима за 54-часовия стрийминг маратон. Щастливи сме, че подкрепихме за поредна година най-голямото събитие за дигитален маркетинг и онлайн продажби Digital4Plovdiv, както и най-мащабният гейминг фестивал в България – Sofia Game Jam. За първи път през 2022 фестивалът излезе извън пределите на столицата, а към него се присъедини и друг наш дългогодишен партньор Balkan Game Jam: Women Edition in Plovdiv. Събитието беше с основен фокус върху дамите в гейминг сферата, а Cooolbox се погрижи участниците да се възползват от супернадеждна и стабилна интернет връзка за осъществяване на проектите си. 

  Благодарни сме за всички осъществени партньорства, възможности и нови начинания, с които ни срещна 2022 година. А сега запрятаме ръкави и се заемаме за работа, защото нямаме търпение да разберем какво ни е подготвила 2023!

  Честита нова 2023 година от екипа на cooolbox

  Честита Нова Година от целия екип на Cooolbox!