Skip to content

Как стрийминг услугите промениха представите за телевизия

  С напредъка на технологиите, забързания начин на живот и безкрайните възможности пред потребителите, услуги, които сме считали за удобни и практични в миналото, започнаха постепенно да избледняват. Една от тях е линейната кабелна телевизия, която все повече отстъпва място на съвременните методи за възпроизвеждане на телевизионно съдържание. И по-конкретно – стрийминг платформите. Те навлязоха в живота на всеки един от нас светкавично и направиха гледането на телевизия още по-приятно и вълнуващо. Разнообразието от платформи осигури на зрителите гъвкавост в избора и управлението на съдържание.

  Но какво всъщност представляват тези платформи, какво ги отличава от стандартната телевизия и как да направим информиран избор? В следващите редове ще се опитаме да отговорим на тези въпроси.

  Какво е „стрийминг“?

  Стрийминг (streaming) буквално означава поточно подаване на данни, които обикновено са мултимедийни файлове. При този метод възпроизвеждането на съдържание върху устройството на потребителя започва още с неговото отваряне, без да се налага отначало да бъде изтеглено изцяло като файл и впоследствие да се стартира в подходящ плейър. Предаването на данните протича едновременно с възпроизвеждането, затова е необходима постоянна свързаност с интернет.

  Какви са предимствата пред стандартната телевизия?

  Свободата да избираш какво да гледаш
  Чрез стрийминг платформите можеш да гледаш буквално всичко, включително и предавания на живо. Ако изпуснеш живото предаване, не се притеснявай – има платформи, които позволяват връщане на програмата до 7 дни назад и гледане на запис – удобна функционалност за заети, но заклети фенове на предавания и сериали. Имаш достъп до последните горещи новини, спортни събития, концерти, както и до хиляди на брой продукции, които платформите предлагат – филми, съдържание за малчуганите… опциите са безкрайни.

  Възможност да гледаш по всяко време и отвсякъде
  Повечето платформи нямат ограничение къде се намираш физически и на какво устройство ще гледаш. Опцията абонаментът да се използва на повече от един екран, прави всички членове на семейството доволни. Персонализацията на профил е търсена функционалност за по-добро потребителско преживяване, при която всеки може да гледа своето предаване без да е зависим от другия. Единственото необходимо условие е бърза и стабилна интернет връзка.

  Управляваш разходите си за абонамент
  Разнообразието от стрийминг платформи става все по-голямо и сам решаваш кои от тях ще отговорят на нуждите ти. Все повече отпада обвързването с безкрайни и тромави договори. Вече имаш свободата да създаваш свой собствен, супер гъвкав „пакет“ като се абонираш само за платформите, които ти харесват.

  Кои са тези платформи?

  Сред най-популярните в световен мащаб се нареждат Netflix, HBO Max, Disney+, Apple TV, Amazon Prime Video и др. Някои от тях набраха популярност чрез създаване на собствено ексклузивно съдържание, а други като ОTТ (Over the top) решенията – YouTube TV и DirecTV, залагат на интерактивна телевизия и достъп до премиум канали.

  От началото на годината на българския пазар беше представено и новото попълнение към интерактивните телевизии – coool.tv. С приложението получаваш достъп до над 150 ТВ програми, HD и 4К предложения, функции за времеви контрол и възможност за гледане на до 5 устройства едновременно. Можеш да гледаш coool.tv на смарт телевизор или бокс с Android TV/Google TV, Apple TV и Fire TV.

  Кои са тези платформи?

  Супер бърз и стабилен интернет
  За качествено представяне на стрийминг услугата и по-добро потребителско преживяване е необходимо да си подсигуриш добра интернет връзка. Гледането на съдържание с 4К Ultra HD резолюция без буфериране и накъсване на сигнала, става най-удобно с гига бърз оптичен интернет.

  Добър екран
  Стрийминг платформите могат да се достъпят чрез почти всеки смарт телевизор, свързан със стабилна интернет връзка. Ако телевизорът ти все още не е смарт, допълнителни устройства като Chromecast с Google TV, Apple TV и Amazon Fire TV идват на помощ.

  Предпочитаната от теб стрийминг услуга
  Свободата да избираш какво и кога ти се гледа вече е изцяло в твоите ръце. Спокойно можеш да си върнеш предаването, което си изпуснал, докато си вечерял навън с приятели, да гледаш отново любим филм или сериал и да си спестиш рекламите на прах за пране. Всички тези функционалности, а и не само, са налични и в приложението coool.tv.

  Промяната в потребителското поведение се отличи като основна движеща сила за разработчиците на стрийминг платформите и наложи смяна в подхода. Свързаност, гъвкавост и персонализирано преживяване са част от водещите тенденции при технологичните услуги. Като част от този бизнес, cooolbox се стреми да предоставя на потребителите си точните услуги, от които имат нужда, за перфектното изживяване – гига бърз интернет и смарт приложение за интерактивна телевизия.

  За повече информация относно предлаганите услуги кликнете на cooolNet и coool.tv или се свържете с нас на телефон: 0800 45 845