Skip to content

Гига бърз интернет за бизнес клиентите на Cooolbox

    Щастливи сме да споделим ГИГА новината на деня!

    Стартира новата бизнес услуга “cooolOffice”. С нея клиентите ни ще разполагат със симетрични интернет скорости до 1 Gbps (1000 Mbps). Това е 90 пъти повече от средната скорост на Интернета в България* и 178 пъти по-висока от средната скорост в света**.

    С цена 69 лв. на месец тази изключителна в световен мащаб скорост на връзката вече ще бъде достъпна и за малките и средни компании в България. Вярваме, че това напълно ще промени начина, по който бизнесът в страната ни ползва Интернет и е голяма крачка към осъществяване на основната ни мисия – чрез услугите ни да повишаваме качеството на живот в градовете, в които сме, и да ги направим по-привлекателни.

    От гигабитовата услуга могат да се възползват бизнес клиенти на територията на Пловдив, София и Велико Търново. Най-голямото ни желание беше да дадем възможност на клиентите сами да моделират това, което ползват. Затова решихме, вместо да предлагаме поредната пакетна услуга, “cooolOffice” да включва само интернет достъп, а към него да могат да се добавят различни допълнителни услуги. Най-атрактивната от тях е IP телефония с включени 3000 минути, които важат дори и към мобилни мрежи в България, освен към фиксирани и Зона 1.


    Параметрите на новата услуга в детайли вижте ТУК!

    Проверете адрес за покритие ТУК!


    Услугата се предоставя през мрежа от най-ново поколение, изградена по технологията Direct Fiber To The Home (FTTH), при която всеки клиент разполага с отделно оптично влакно от техническия център директно до своя офис. Това, че оптичното влакно не е споделено с никой друг, осигурява максимално качествена, сигурна и безпроблемна връзка.

    Гига бързият интернет позволява симетрични скорости на сваляне и качване с до 1000 Mbps и ще даде възможност на компаниите да развиват по-успешно дейността си и да повишават конкурентоспособността си.


    Приложение на гига скоростите в бизнеса

    Представете си да общувате с клиенти и колеги чрез HD видео-конферентна връзка, да работите по проект заедно с хора от цял свят в реално време, да имате незабавен достъп до информацията в клауда, любимите ви приложения да бъдат на един клик.

    Всичко това вече е напълно възможно.

    Ето какво може да бъде направено със скорост от 1 Gbps:

    • Възползване от пълния потенциал на облачните технологии. Всеки офис вече ползва услуги като Dropbox, Google Drive или онлайн CRM системи, за да се оптимизира работата на техниката и служителите. Гигабитовата скорост позволява незабавен достъп до информацията в “облака” и мигновено автоматично записване на работата в клауда. Ако е необходимо да се прави онлайн back up на хард диска и информацията да се качи в облачна услуга, това ще може да бъде свършено в рамките на работния ден и няма да повлияе негативно върху продуктивността на служителите. Например, качването на 1TB със скорост от 1Gbps ще отнеме само 2 часа и 13 мин. Ако средната скорост на качване е 15 Mbps, същото би отнело 6 дни и 4 часа.
    • Стрийминг на видеа, филми и ТВ предавания. Гигабитовата скорост позволява стриймване на видео съдържание с 4К HD резолюция, както и Blu-ray видео, без закъснения или буфериране.
    • Все повече устройства са свързани към Интернет в офиса – компютри и лаптопи, таблети, смартфони, телевизори. В днешно време дори броят на устройствата превишава броя на хората в офиса, защото всеки ползва по няколко. Едновременното браузване понижава драстично скоростта на зареждане, но гигабитовата скорост е поне 10 пъти по-висока и всичко зарежда бързо.
    • Провеждане на конферентни видео връзки и уебинари. Високата скорост ще преобрази начина на комуникация с колеги и клиенти от цял свят. Служителите могат да ползват едновременно услуги като Google Hangouts, FaceТime и Skype, като се запази високо качеството на видео-връзката и липсват честите прекъсвания на разговорите или “замръзване” на картината, породени най-вече от недостатъчна скорост.
    • Качване и сваляне на файлове, снимки и видеа за секунди. В днешно време повечето смартфони имат камери, които правят снимки и видеа с висока резолюция. Колкото по-високо е качеството на файловете, толкова по-големи са те. Качването на тези файлове в социалните мрежи, приложенията за управление на проекти или клауда може да отнеме от няколколко минути до часове, в зависимост от размера. Компаниите често оставят качването на големи файлове през нощта, за да не натоварват връзката през работния ден. Случва се дори служителите да го правят от вкъщи. Със симетрична скорост до 1Gbps служителите вече могат да качват файлове със същата скорост, с която свалят.
    • Виртуална реалност (VR). Високата скорост предоставя неограничени възможности за приложение на VR в бизнеса – обучение на служители, симулационни среди, създаване на 3D модели, дори терапии за ефективно лечение на психични проблеми и фобии.


    Широките възможности, които предоставя гигабитовата скорост ще стимулират иновативните компании и отключат потенциала за създаването на нови продукти, услуги и приложения, които до този момент не са били възможни поради ограниченията в капацитета.


    Ползи от гигабитовата услуга за българската икономика

    България е призната за аутсорсинг дестинация на годината според 2015 European Outsourcing Awards (Европейските аутсорсинг награди). През 2015 г. страната ни заема трето място в световната класация за най-добри аутсорсинг дестинации, конкурирайки се с Латвия и Южна Африка. Другата индустрия, която се развива с изключително бързи темпове е софтуерната. За последните 10 години приходите на IT компаниите са отбелязали ръст от 600%.

    Един от ключовите фактори за този успех е високоскоростната интернет връзка в най-големите градове, която ги прави привлекателни за голям брой чуждестранни компании и опериращи на външни пазари български фирми.

    С гигабитовата интернет скорост в България, страната ни има потенциал да оглави световната класация, да се превърне в притегателен център на инвестиции и най-предпочитана дестинация при избор на локация за развиване на бизнес.

    Желаем от сърце това да се случи възможно най-скоро и се надяваме, че поне с малко ще успеем да ускорим този процес!

    P.S. Бизнес услугите ни със скорост от 100 Mbps вече няма да бъдат актуални за нови клиенти, защото както и досега, държим да предлагаме само най-доброто! Настоящите ни клиенти могат да мигрират към “cooolOffice”, като се свържат с техния търговец или позвънят на 0700 45 045.

    P.P.S Ето още малко любопитна информация за гигабитовата услуга.

    *Данните са от Akamai, State of The Internet Real-Time Map Vizualization. Средната скорост за България е 11 Mbps.

    ** Според доклада State of The Internet, Q4 2015, средната скорост на Интернета в световен мащаб е 5.6 Mbps.