Skip to content

cooolch@t – Интервю с Константин Кънев – NoThx

  cooolch@t космонавт върху чат балончета

  Геймър, създател на съдържание в социалните мрежи, любител кулинар и какво ли още не. Днес ви срещаме с Константин Кънев и неговата NoThx вселена. Четете в следващите редове, за да разберете що е то Виртуална ваканция, какво се случва в понеделничния и петъчния стрийм, колко люто е точно ЛЮТО и за каузата #ГеймингЗаДобро.

  Здравей, Коце! Добре дошъл в рубриката cooolch@t! Представи се с няколко думи на читателите ни. Изпуснахме ли нещо в описанието? 

  Здравейте! Казвам се Константин Кънев, на 36 години от София. Голям фен съм на компютърните и видео игри от малък, запален технологичен ентусиаст, икономист по образование. Обожавам да пътувам, а от скоро съм и татко. В последните 10 години всичките неща, които обичам да правя в своето свободно време, ги комбинирам в създаване на съдържание в моите социални мрежи. През последните 2 години и половина това е основната ми работа и даже имам огромното удоволствие да имам няколко колеги, които да ми помагат във всичките приключения, с които се захващам! Всъщност съм голям ценител на храната, но не бих казал кулинар. Моята съпруга е кулинар по професия, но в момента не се занимава с това.

  Как намираш вдъхновение за разнообразните видеа, които представяш на зрителите си?

  Това са нещата, които истински ме вълнуват. Повечето създатели на съдържание следят какви са актуалните и модерни теми и се опитват да им подхождат. Аз имам удоволствието да съм от доста години в тази сфера и да имам възможността да правя това, което мен ме вълнува. Имам най-прекрасната общност от хора, която да следи нещата, които правя с интерес. За това и съдържанието ми е разнообразно. Даже може би за много хора е доста разпокъсано, защото и такива са периодите в живота ми. В един момент ме вълнуват повече технологични продукти и акцентирам повече върху тях. В друг момент излизат много интересни игри, акцентирам върху тях и така постоянно смятам, че се представя едно разнообразно съдържание. Това е моят стил, но дали е правилен, може би по-скоро не.

  Ти си разпознаваем и запален геймър и в твоя канал можем да станем свидели на ревюта на всякакви игри. Интересно ни е да споделиш обаче какъв е първият ти спомен за игра и какво те привлече толкова силно, че геймингът се превърна от хоби в начин на живот и работа?

  Всъщност моя голяма страст са ревютата на технологични устройства, а игрите са си просто начин да си почина от ежедневието. Игри играя всякакви, като докато ги играя записвам поредици и цялото съдържание го качвам в YouTube. По този начин с моите зрители преминаваме през изключително вълнуващи преживявания. 

  Основното ми задължение, ако така мога да се изразя, е правенето на ревюта на технологични устройства. За мен е изключително важно в направата на едно ревю да комбинирам детайлна информация относно продукта, която да не натежава не чак толкова запознатия зрител, но и да дава детайлна информация за технологичните ентусиасти. Всичко това трябва да стане в максимално кратко видео. Средно едно ревю отнема около 2 седмици, в които около 9-10 дни използвам устройството като лично и тествам, анализирам и събирам информация. После в рамките на 2 дни подготвям сценарий и го видеозаснемам, а в рамките на още 2 дни мой колега го монтира. Така горе долу най-грубо става едно наше ревю, което съдържа както плюсовете, така и минусите на конкретното устройство. Доверието на нашите зрители е най-важното нещо за мен и моята цел е да им предоставя едно максимално обективно ревю.

  Разкажи ни малко за стриймовете, който правиш всяка седмица в Twitch. Понеделничен или петъчен и каква е разликата между тях?

  Това е графикът на живите предавания. Тогава се събираме с моите зрители, които желаят да ме гледат как играя игри на живо или просто си говорим по разнообразни теми. Случва се всеки понеделник и петък от късният следобед до малките часове на нощта.

  NoThx
  NoThx по време на Виртуална ваканция 2022

  В твоя канал си обособил много забавна рубрика, която се нарича ЛЮТО и вече е в своя 3 сезон. Как дойде идеята за нея? Има ли някой гост, който мечтаеш да поканиш в рубриката? Кой е и защо?

  ЛЮТО е комбинация от няколко идеи, които превърнахме в шоу. То е комбинация от моята любов и издръжливост към лютото плюс това, че хората се държат много интересно като им е люто, както и това че обичам да разговарям с интересни личности и се вдъхновявам много от историите на хората. Вярвам, че и за зрителите е вдъхновяващо, защото ЛЮТО се радва на огромна аудитория от почитатели. В момента сме в нещо като лятна почивка от шоуто, но вече имам набелязани гости за продължаването на трети сезон и вярвам че есента ще продължим. А имам много гости, които искам да поканя и вярвам, че ще ги видим съвсем скоро!

  Страхотно е, че успяваш да представиш толкова разнородно съдържание на последователите си. Покрай всички тези твои занимания, ти отделяш от времето си и за благотворителни каузи. Разкажи малко повече за #ГеймингЗаДобро и какво сте постигнали с екипа ти до момента с тази инициатива?

  #ГеймингЗаДобро e нашата благотворителна инициатива, която се случва вече 6 години и чрез която всяка година събираме средства за деца в неравностойно положение от центрове за настаняване от семеен тип. С група приятели в дните между Коледа и Нова Година се събираме и в рамките на между 12 и 15 часа правим стрийм, в който докато играем игри заедно и с нашите зрители, събираме средства по определени каузи. След това в предварително избрани на случаен принцип области, на база на последвала координация с местните общини, даваме възможност спрямо бюджета, с който разполагаме, определените центрове да кажат от какво имат нужда. Ние отиваме лично и закупуваме необходимите неща. Целта е да не даваме на никой пари на ръка. Всички неща, за които сме изхарчили парите, ги заснемаме и пускаме после като документално филмче. Идеята е нашите зрители, които се явяват и наши дарители, да видят къде са отишли техните дарения. До момента сме помогнали на центрове за деца от семеен тип в областите Монтана, Велико Търново, Ловеч, Видин, Сливен, Русе, Ямбол и Хасково. Благодарение на подкрепата на нашите зрители сме помогнали на центровете в тези области с над 60 000лв. В последната година се бавим с благотворителното ни видео и то е поради причината, че завършихме със центровете още в рамките на февруари месец, но искахме да подпомогнем и фондация за диви животни. Там попаднахме на доста трудности и забавяния, но ще завършим поредната ни кампания успешно, тъй като зимата се готвим за следваща!

  Предстои третото издание на Виртуална ваканция и честно да си признаем, ние се вълнуваме много за него. Какво могат да очакват зрителите на стрийминга и как ще протече този път ваканцията?

  Очакваме всички фенове на гейминга на 25, 26 и 27-ми август, в пика на лятото, когато с моите колеги сме подготвили отново мега разнообразни преживявания. Ще комбинираме виртуална реалност, пъзели, предизвикателства, спортен гейминг и естествено стандартните PC гейминг неща. В рамките на 3 дни ще станете свидетели на много приятни активности, които целят да ви разнообразят от жегата и да придадат хладен гейминг тонус на лятото!

  Коце, благодарим ти много за този разговор! Пожелаваме ти успех и до нови срещи!

  Аз ви благодаря много за поканата и за прекрасната услуга, която предоставяте! От както ползвам вашата услуга съм толкова разглезен, където и да отида – интернетът ми е бавен, благодаря ви! <3

  Третото издание на Виртуална ваканция ще се проведе в периода 25-27.08.2023 със съдействието на Cooolbox. NoThx е верен посланик на гигабързия интернет и използва 1Gbit оптична връзка от Cooolbox на територията на град София. Повече информация относно параметрите на предлаганите услуги можете да видите на нашия уебсайт – https://www.cooolbox.bg/sofia/