Skip to content

Cooolbox 2020

  Необичайна и изпълнена с неочаквани обрати беше 2020 година. Това, което със сигурност успяхме да извлечем като поука е, че плановете са хубаво нещо, но и че много по-успешен подход е, ако човек не се вторачва в неизпълнението им, а умело и гъвкаво се адаптира към промените и намира начин да продължи напред.

  Това се случи и с нас. Разбира се, като всяка компания, имахме планове – за развитие, за разширяване на покритието, за разработка на вътрешнофирмени проекти и софтуерни програми, но настъпи кризата Covid-19. Неизвестностите бяха много, въпросите – повече от отговорите. Винаги сме считали, че това, което прави облика на една компания, са хората, които работят в нея и че за да запазим позитивното си излъчване, първото нещо, което трябва да направим, е да се погрижим за спокойствието и добруването на всеки член от екипа. Още в зараждането на кризата вече бяхме започнали обсъждане на стратегия за преминаване на част от служителите на дистанционен режим на работа, така че, когато реално тази необходимост назря, не бяхме съвсем неподготвени, а просто ускорихме процеса и мащаба на реализирането му. Всички служители, за които беше приложимо, от 13-ти март вече бяха подсигурени технически и имаха възможност да работят от домовете си.

  Друга предприета стъпка, за изненада на мнозина, бе решението ни временно да спрем включването на нови абонати, докато не сме сигурни, че сме разработили правилна процедура за работа в пандемична обстановка и не сме взели необходимите предпазни мерки, с които да защитим както служителите, така и потребителите си. Това беше кризисен момент, в който претърпяхме известни загуби и за съжаление не бяхме способни да отговорим на повишеното търсене, породено от принудителното затваряне вкъщи на много домакинства и увеличеното потребление на типа услуги, които предлагаме. Този временен ход в крайна сметка даде дълготраен положителен резултат, с който успяхме да постигнем непрекъсваем режим и темп на работа занапред.

  Две седмици бяха необходими, докато успеем да набавим за инсталационните ни екипи необходимите предпазни облекла и средства. Групите бяха вече сформирани, смените уточнени, единственият елемент, който внесе напрежение, беше именно недостигът на тези материали в дадения момент. Но се справихме.

  Вече бяхме готови за следващите предизвикателства, пред които се изправихме всички тази година.

  Цели семейства бяха принудени да учат и работят от вкъщи и ние бяхме до тях.

  Учениците завършиха учебната 2019/2020 година в електронна среда и за всеки един от тях, особено за тези, на които им предстояха изпити за преминаване в следващ етап на образование, качествената връзка с Интернет беше от изключителна важност.

  Лятото също беше различно, работата и забавлението се пренесоха на домашната тераса.

  А в очакване на Дядо Коледа, децата изпратиха писмата си за по-бързо и по-сигурно чрез електронната поща. 😉

  Разбира се, че сме направили планове за новата година, но най-напред ще си пожелаем да сме здрави, отново отговорни към себе си и околните, да успяваме да изпълним поетите обещания и най-вече връзката Cooolbox-Потребител, която сме изградили, да остане все така здрава и нерушима.

  Това пожелаваме и на Вас, Приятели – “Останете свързани!” – независимо от разстоянията, които Ви делят от близките Ви, намерете време и начин и поддържайте връзка с тях. Заедно сме по-силни!