06/02/2018

Telia Carrier - новият ни основен доставчик на международна свързаност

Telia Carrier - новият ни основен доставчик на международна свързаност

В Кулбокс винаги сме се стремили да предлагаме възможно най-добрите услуги, а достъпът до интернет е фундаментът, на който се гради цялото ни портфолио. Това е причината основните насоки на разработките и инвестициите ни да са в развитие и надграждане на мрежата. Международната свързаност също е от ключово значение за качествената услуга. Изключително сме щастливи, че от началото на месец февруари за основен доставчик на международна свързаност използваме Telia Carrier - признатият за номер едно към момента глобален доставчик.

Telia Carrier притежава и оперира своя собствена глобална оптична опорна мрежа, с която осигурява IP свързаност и мрежови услуги в повече от 80 страни по целия свят. По последни независими данни “Telia Carrier” излизат начело на класацията в световен мащаб за най-добре развита собствена оптична инфраструктура. Техните “Червен” и “Син”, физически отделени, сегменти на мрежата независимо свързват над 230 PoPs (точки на присъствие) в Европа, Северна Америка, Близкия Изток и Азия, като в най-значимите международни центрове за обмен на данни в света точките на присъствие са дублирани. В резултат е постигната мрежа, която никога не прекъсва. След надграждането на своята пан-европейска мрежа, Telia стана и първият глобален оператор, който разполага със 100 Gbps мрежи, покриващи Европа, и Северна Америка. Като гарант за техните услуги е и фактът, че повечето от най-значимите доставчици на съдържание се обслужват от тях, както и че при Telia се хостват от най-популярните гейм сървъри.

Вярваме, че тази промяна ще доведе до значително подобрение в качеството на услугите ни и ще се усети от всички с по-високи изисквания към международната свързаност.


Оставете коментар

Даниел Киряков
Публикуван на: 03/04/2019 09:01

Рутирането през Германия и Холандия е ужасно! Говорим за някакви 50-55 ms/latency към почти всички доставчици в тези държави.
Трябва да е някъде към 30-35ms, както ви е Франция.
Cooolbox
Публикуван на: 03/04/2019 12:30

Здравейте, Даниел,

При проведени тестове от наша страна, латенцията до дестинации в Холандия и Германия достига около 45 ms.
Ако желаете може да ни дадете по-конкретни дестинации, за да сравним резултатите. Можете и по всяко време да получите консултация от нашите технически специалисти на тел. 0800 45 845.

Нов коментар


Изпрати ›››